over Rhiannon  l  ervaringen deelnemers   media en links  aanvragen e-mail nieuwsbrief 

   home  open workshops   bedrijven en teamS MAATWERK   TEAM EN GROEPSUITJEs   Coaching   agenda   contact
         
 
 

OVER RHIANNON 

Rhiannon - Way of the Horse is een netwerkorganisatie bestaande uit meerdere zelfstandig coaches en trainers. Mensen die hun sporen als ondernemer en in het vakgebied hebben verdiend. Specialisten op het gebied van het werken met het paard als leermeester en trainers/coaches uit het bedrijfsleven.

 

Het is inmiddels algemeen bekend dat we veel kunnen leren in het contact met paarden en dat het bewust werken met paarden bijzondere effecten kan hebben op de kwaliteit van iemands leven. Ze zijn onze partners in persoonlijke processen en ontwikkeling en kunnen ons helpen om een beter mens te worden. We kunnen geweldige lessen van deze prachtige wezens leren; lessen over vriendschap, vertrouwen, leiderschap, relaties, authenticiteit, respect, verantwoordelijkheid, liefde, openheid, kwestbaarheid en kracht, vrijheid in verbinding, onbevangen zijn, bewuste communicatie op alle niveaus, enzovoorts.

 

Het is onze missie om mensen te begeleiden dichter bij zichzelf te komen, bij hun eigen kracht, wijsheid, authenticiteit en inspiratie. Onze 4-benige partners zijn hierbij fantastische leermeesters. De trainers vertellen dan ook niet niet hoe het zit of hoe het moet maar doen een beroep op de wijsheid van iedere deelnemer.

 

Wij creeren daarbij een omgeving waarbij veiligheid en vertrouwen essentiele basisvoorwaarden zijn.  

 

4-benige partners

Niet elk paard is geschikt om op deze wijze met mensen te werken. De paarden die ons assisteren  tijdens de worshops zijn speciaal geselecteerd en getraind om dit schitterende en bijzondere werk te kunnen doen, onze 4-benige partners en vrienden.


 

Over initiatiefnemer en oprichter Barbara Los (drs):

"Ik ben geboren op een boerderij in Zuid-Holland en heb van jongs af een grote liefde voor de natuur, voor dieren en voor paarden in het bijzonder. Als klein meisje maakte ik mijn ouders duidelijk dat ik niets liever wilde dan een eigen paard: "ikke paard", waren zo'n beetje mijn eerste woorden. Op mijn elfde verjaardag ging mijn wens in vervulling en stond er een prachtige palomino merrie bij ons in de stal op de boerderij. Ik ervoer toen dat ik veel kon leren in de relatie met mijn paard. Het idee om 'later' iets met paarden te gaan doen werd toen al geboren. Wat precies, was toen nog niet duidelijk. 

 

Studie, carriere en een paardloze periode volgden. Totdat ik tijdens een wereldreis werd wakker geschud. Het was geen makkelijke periode, ik werd erg geconfronteerd met mezelf en mijn leven, en het was me duidelijk dat ik - eenmaal terug in Nederland - het anders wilde gaan doen. Ik volgde mijn hart en ging zwemmen met wilde dolfijnen, deed een opleidingen intuitieve ontwikkeling en aurareading en coaching & counselling. Ik verdiepte me in de weg van het paard en volgde diverse cursussen in binnen- en buitenland op het gebied van natural horsemanship, enlighted equitation en het paard als leermeester en heler. Mijn bijzondere wijze witte merrie en vriendin Soja (spreek uit: Sozja) kwam als een geschenk uit de hemel op mijn pad. Het was toen het juiste moment om mijn baan op te zeggen en Rhiannon - Way of the Horse op te richten. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats en een nieuwe reis begon. Voor mij persoonlijk is

 

Inmiddels zijn er de afgelopen jaren diverse samenwerkingsverbanden ontstaan met enkele goede vriendinnen en partners. Met elkaar en onze 4-benige partners willen wij  een bijdrage aan menselijke ont-wikkeling. In ons werk met paard en mens staan bewustwording, zingeving, ont-wikkeling, authenticiteit en transformatie centraal.

 
 

Rhiannon is de godin van de paarden, de natuur en de vruchtbaarheid. Haar naam betekent letterlijk 'Grote Koningin'. Zij is ook verbonden met transformatie en wedergeboorte, de weg naar het hogere zelf.

Barbara met soulmate Soja

 

    

HET PAARD ALS MENTOR, PARTNER EN INSPIRATIEBRON