over Rhiannon  l  ervaringen deelnemers  l  media en links  aanvragen e-mail nieuwsbrief 

   home  open workshops   bedrijven en teams maatwerk   TEAM EN GROEPSUITJEs   Coaching   Agenda   contact
         
 
 

BEDRIJVEN & TEAMS 

 

De bedrijfs- en teamworkshops zijn een ervaringsgerichte manier om een schat aan inzicht op te doen op zowel team- als individueel niveau. De spiegelende vermogens en oordeelvrije feedback die het paard geeft, bieden een unieke in the moment leerervaring die maar moeilijk te verkrijgen is in een andere meer traditionele setting.

 

In de workshops ligt het accent op het zelf ervaren, een vertaalslag maken naar de dagelijkse praktijk en werksituatie en op het in contact komen met je eigen creativiteit, kracht en wijsheid. Deze lessen blijven je hele leven lang bij je.

 

Programma's

 

Wij bieden aan bedrijven, teams en groepen de volgende maatwerktrainingen en -workshops met paarden aan:

  • Teambuilding
  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Leerzame team- en bedrijfsuitjes  

Lokaties: 's-Gravenzande (Hoek van Holland nabij Den Haag), Ermelo (Veluwe).

 

 

Teambuilding

Ons teambuildingsprogramma is een unieke gelegenheid om jezelf en de ander beter te leren kennen. Samen met de paarden werken we met teams aan vertrouwen, verbinding, samenwerking, openheid, wederzijds begrip en authenticiteit. Tijdens het programma kan er ook aan een specifiek thema of vraagstuk worden gewerkt.

Het eerste deel van de teambuildingsworkshop bestaat uit het uitvoeren van een of meerdere uitdagende teamopdracht met de paarden. Het tweede deel van het programma bestaat uit het individueel werken met het paard. Onze workshops worden altijd omlijst door activiteiten die leiden tot een diepgaandere zelfkennis.

Leiderschap

Wie leiding kan geven aan een paard kan leiding geven aan zichzelf en zijn of haar omgeving...

Een paard liegt niet en geeft eerlijke, accurate en oordeelvrije feedback op die punten waar we als mens verder willen groeien. Tijdens onze leiderschapsworkshops komen mogelijkheden, valkuilen, kwaliteiten, talenten en ontwikkelpunten aan het licht. Er wordt gewerkt aan het verdiepen van het contact met jezelf en met het paard (resp. de ander). Deelnemers krijgen inzicht in hun leiderschapsstijl en in het effect van hun onzichtbare communicatie op hun omgeving en in hoe zij zichzelf en de ander kunnen motiveren en inspireren.

Communicatie

Maar liefst 80% van onze communicatie is non-verbaal. In onze educatie en het dagelijks leven ligt het accent echter op de verbale communicatie. We zijn niet opgeleid in hoe we effectief non-verbaal communiceren en in wat het effect is van onze non-verbale communicatie op onze omgeving.

Een mens vertoont nog enigszins wenselijk gedrag en zal met tegenzin of klagend de opdracht uitvoeren. Een paard daarentegen geeft in alle eerlijkheid en objectiviteit feedback op wat wij non-verbaal uitstralen.

Onderdelen die in de communicatie workshop aan de orde komen zijn onder meer: contact maken zonder woorden, het uitvoeren van verschillende uitdagende opdrachten met het paard, zelfreflectie en verbaal feedback geven en ontvangen van de andere deelnemers.

De workshop maakt deelnemers bewust van hun non-verbale communicatie en het effect ervan op de omgeving. Een arena waarin geoefend kan worden in het ontwikkelen van bewuste en effectieve non-verbale communicatie.

Leerzame team- & bedrijfsuitjes

 

Voor teams en bedrijven die iets unieks willen, organiseren wij teamuitjes en bedrijfsuitjes met een leerkarakter. Genieten en plezier staan voorop. Daarnaast kan worden gewerkt aan een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan: elkaar beter leren kennen, samenwerking, leiderschap, communicatie, openheid, echtheid ed. Het programma wordt, evenals bovengenoemde workshops, op mat gemaakt .

 

Wil je met een grotere groep komen (> 12 personen), kijk dan ook even bij team en groepsuitjes. 

 

Werkwijze & Trainers

 

We werken met de paarden vanaf de grond. Stilte en ontspanning worden afgewisseld met activiteit en beweging. Er worden diverse grondoefeningen met de paarden gedaan teneinde verdieping te vinden in jezelf. Er wordt zowel individueel als in groepsverband met de paarden gewerkt, om zowel het inzicht in jezelf als in de groep te vergroten. We werken vooral ervaringsgericht met de paarden, want niets is zo krachtig als buiten de bestaande kaders te treden, je eigen leerprocessen zelf te ervaren en er op te reflecteren.

 

De trainingen en workshops worden verzorgd door specialisten op het gebied van het werken met het paard als leermeester en door trainers/coaches uit het bedrijfsleven. Zij vertellen niet hoe het zit of hoe het moet maar doen een beroep op de wijsheid van iedere deelnemer.

Effect van de workshops met paarden

Het effect van de workshops met paarden is uiteraard mede afhankelijk van de leervraag van het team en het individu. Gebleken is dat de effecten groot en waardevol zijn en een positieve doorwerking hebben in de dagelijkse praktijk. Het krachtige van het werken met paarden is dat het een "in the moment" leerervaring biedt, waarbij het paard directe en oordeelvrije feedback geeft en er direct waardevolle inzichten verkregen kunnen worden en geexperimenteerd kan worden met nieuwe mogelijkheden.

Onze workshops worden ervaren als een inspirerende, krachtige en effectieve manier om in korte tijd bewustzijn te vergroten en te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling op individueel en teamniveau.

Meer informatie

De groepsomvang is minimaal 4 en maximaal 12 personen. Het is mogelijk om een middag-, dag- of meerdaagse workshop te doen. Alle programma's worden in overleg met het team of de organisatie op maat gemaakt.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact met ons opnemen of gebruik maken van het contactformulier 

 
 

Zakelijke klanten

Zakelijke klanten zijn onder meer:

- Sara Lee, Douwe Egberts

- ABN AMRO

- KPN

- Ministerie van Ec. Zaken

- EMC leren in bedrijf

- ING

- Triade Flevoland

- Amstel Lease

- Tempo Team

- Gemeente Achtkarspelen

- ATLAS Onderwijsgroep

- Gemeente Rotterdam

- Dutch Connected

- Spiritual Diva

- Coachingspraktijk Spiegeling

- Talmor

- CTI

- LBC

- Leadership Matters

- Brugman Management

- Lifestream Coachingspraktijk

- Gebak van Krul

- Praktijk van Alexa

- DV training en coaching

Ervaringen deelnemers:

 

"Heel weinig tijd nodig om tot de kern van onze "gebreken" in ons team te komen. Ofwel: 1 dag paardenworkshop levert je voor een heel jaar ontwikkel-/ leerpunten op! Kort maar krachtige manier van bewustwording." Leontine Bibo, Algemeen Directeur EMC Leren in bedrijf

 

 

 "Ik heb vele managementtrainingen gedaan, maar van alle trainingen, is de beste en meest eerlijke spiegel die ik ooit heb gekregen, die van het paard."

Gert Jan Binkhorst, Beleidsadviseur Verkeer en Infrastructuur Gemeente Beverwijk.

 

 

 

"Het was verbluffend om te zien dat in een workshop van een halve dag, de effectiviteit van het leiderschap van de individu duidelijk wordt. Het paard geeft direct terug, hoe de persoon in verbinding staat met zijn eigen overtuigingen.

Deze workshop is een metafoor en een uitstekende wijze van werken om deelnemers te laten zien, hoe ze in de dagelijkse praktijk dingen succesvol kunnen aansturen, vanuit verbinding met zichzelf en contact maken met anderen." Management Team KPN  

"Kijken en verbinden; samenwerken met liefde voor het dier en warmte voor de mens. De spiegel van Barbara en Chris, maar vooral van de paarden zijn loepzuiver!" Paul Aartsen, Commercieel Directeur EMC Leren in bedrijf 

 
       

HET PAARD ALS MENTOR, PARTNER EN INSPIRATIEBRON