OPEN WORKSHOPS

 

Rhiannon - Way of the Horse werkt samen met diverse zelfstandig trainers/coaches. Zo kunnen wij je een gevarieerd aanbod van mogelijkheden aanbieden vanaf verschillende locaties in Nederland.

 

Op dit moment staan er geen open workshops op de agenda. Wel kun je met je eigen groep komen en deelnemen aan een van de workshops hieronder. Ook is het mogelijk om een individuele coachsessie of een duo workshop met paarden te komen doen.

 

De beleving, ervaar het maar!

Een workshop om je te laten ervaren wat coaching/training m.b.v. paarden voor jou
en/of jouw organisatie kan betekenen!

Bij coaching/training met paarden wordt gebruik gemaakt van het vermogen van paarden om gedrag, houding en intenties van deelnemers te spiegelen. Een paard voelt van nature zonder te oordelen. Het paard, dat zich als kuddedier sterk verbonden voelt met zijn kuddegenoten en gericht is op samenwerking, gaat ook in de nabijheid van de mens op zoek naar die wezenlijke verbinding. Hierdoor zijn zij in het hier-en-nu uitstekende leermeesters!

Het programma is afwisselend en laat zien voor welke thema's het goed ingezet kan worden, zoals bijvoorbeeld teamontwikkeling, leiderschap, persoonlijke effectiviteit, communicatie en samenwerking.

 

In deze workshop is er ruimte om zelf te ervaren. Ook kunnen wij ingaan op speciale opleidings- en trainingsbehoeften en welke resultaten er met coaching/training m.b.v. paarden behaald kunnen worden. De workshop is voor een ieder die benieuwd is wat deze unieke wijze van coaching/training in persoonlijke en professionele ontwikkeling kan bijdragen.

 

Ervaring met paarden is niet noodzakelijk. Er wordt gewerkt met concrete opdrachten in de paardenbak. Bij het werken met het paard als co-coach wordt vanaf de grond gewerkt.

De workshop bestaat uit een afwisselend programma van bovenstaande elementen van ca. 3 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen. De workshop is in een groep van minimaal 5 en maximaal 10 personen.

 

Neem voor meer informatie en aanmelden even contact met ons op. .

 

Coachen met paarden Ermelo

(middagworkshop)

 

Heb je een persoonlijke of werkgerelateerde vraag die je wilt onderzoeken?

Kom dan ervaren dat je in contact met het paard een wezenlijke verbinding aan kunt gaan waarop het paard zich direct af zal vragen "wat hebben wij nodig om te kunnen overleven". Hij anticipeert op jouw bewust, maar ook onbewust handelen. Als je als het ware met de ogen van een paard naar je zelf kunt kijken, zul je zien dat we snel diepgang bereiken op persoonlijke leerthema's met een blijvend effect!

 

Tijdens deze workshop coachen we voornamelijk vanuit intrapsychisch of systemisch niveau, afhankelijk van je persoonlijk thema. Coachen vanuit de systemische benadering houdt in dat we er tijdens de sessie rekening mee houden dat het paard iets of iemand kan representeren uit de familie of organisatie (het systeem) van de deelnemer, bijvoorbeeld datgene waar je onbewust mee verbonden bent. Intrapsyschisch houdt in dat we op zoek gaan naar de innerlijke, vaak onbewuste, "state of mind".


Hoe ziet het programma er op hoofdlijnen uit?

Na ontvangst en een achtergrond over paardencoaching kun je aan de lijve ervaren dat "er meer is dan het oog ontmoet". Op een dagdeel doen we max. 6 sessies. Bij meer dan 3 sessies werken we met 2 paardencoaches. Door de sessies van andere deelnemers mee te maken kun je zicht krijgen op ontwikkelvragen en oplossingen die voor jou een verdieping kunnen geven, naast je persoonlijk thema. We sluiten af met een terugblik en ruimte om ervaringen te delen.

 

Het paard als mentor, spiegel en inspiratiebron ‘s Gravenzande (dagworkshop)

 

Een paard is altijd volkomen eerlijk en oordeelvrij in zijn feedback, heeft geen geheime agenda, communiceert authentiek en weerspiegelt wat er in het hier en nu gebeurt. Hij nodigt ons uit om uit onze comfortzone te komen, om echt verbinding met hem te maken, uit het hoofd te gaan en meer in het gevoel aanwezig te zijn.

 

Tijdens de workshop krijg je uitleg over en inzicht in het gedrag van het paard, diens taal (non-verbale communicatie) en leer je belangrijke beginselen om het paard te 'lezen'. Er wordt een groepsoefening met de paarden gedaan die inzicht geeft in de groepsdynamiek, jezelf, je gevoelens, uitstraling en gedrag. Daarnaast kun je individueel werken met een paard. We werken ervaringsgericht en spelenderwijs waarbij er ruimte is voor stilte en beweging en waarbij je gevoel en intuïtie wordt aangesproken. (Zelf)Reflectie is altijd een onderdeel van het programma.

 

Bovenal is het een inspirerende dag waarbij je jezelf in contact met de paarden beter kunt leren kennen. Gericht op dat jij meer jij kunt zijn, in verbinding met jezelf en met de ander.

 

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwe open workshops? Stuur ons dan even

een e-mail (info@wayofthehorse.nl) met als onderwerp: ‘nieuwsbrief ontvangen’.

wpd7313503_0f.jpg
RHIANNON - WAY OF THE HORSE
wpb811a968_0f.jpg

        H O M E               O P E N   W O R K S H O P S               B E D R I J V E N   E N   T E A M S                C O A C H I N G               A G E N D A                  C O N T A C T

wpe41f4ee2_0f.jpg
wp814c12a9_0f.jpg
wp07028a26_0f.jpg
wpc6158648_0f.jpg