"Kijken en verbinden; samenwerken met liefde voor het dier en warmte voor de mens. De spiegel van Barbara en Chris, maar vooral van de paarden zijn loepzuiver!" Paul Aartsen, Commercieel Directeur EMC Leren in bedrijf 

 

BEDRIJVEN & TEAMS

 

Rhiannon verzorgt workshops met paarden voor bedrijven en (management)teams. Een unieke leerervaring, waarbij een schat aan inzicht op kan worden gedaan op zowel team- als individueel niveau. De spiegelende vermogens en oordeelvrije feedback die het paard geeft, bieden een unieke in the moment leerervaring die maar moeilijk te verkrijgen is in een andere, meer traditionele setting. Deelnemers worden uitgenodigd om uit de comfortzone te komen (het gebied waar leren plaats kan vinden), waarbij er een setting wordt gecreeerd waarbij deelnemers het contact met hun authentieke zelf diepgaander kunnen ervaren en verstevigen.

 

In de workshops ligt het accent op het zelf ervaren, een vertaalslag maken naar de dagelijkse praktijk en werksituatie en op het in contact komen met je eigen kracht, wijsheid en unieke potentieel.

 

Een inspirerende leerervaring die je in ieder geval de rest van je leven zal bijblijven en zelfs levens veranderend kan zijn.

 

Programma’s & Locaties

Wij bieden programma’s aan op het gebied van onder meer:

•  Teambuilding

•  Leiderschap

•  Communicatie

•  Thema’s als authenticiteit, verbinding, samenwerking, openheid, vertrouwen, veiligheid, ed.

•  Leerzame teamuitjes: maatwerk teamuitjes en teamuitje “paardenfluisteren”

 

De programma’s worden op maat gemaakt.

 

Locaties: ‘s-Gravenzande (Hoek van Holland nabij den Haag) en Ermelo (Veluwe)

Wilt u meer informatie over onze bedrijfsworkshops, neemt u dan even contact met ons op, via e-mail: info@wayofthehorse.nl of via telefoon: 06 - 44.98.98.29.

 

Teambuilding: Een workshop met paarden is een unieke gelegenheid om jezelf en de ander beter te leren kennen. Samen met de paarden werken we met teams aan vertrouwen, verbinding, samenwerking, openheid, wederzijds begrip en authenticiteit. Tijdens het programma kan er ook aan een specifiek thema of vraagstuk worden gewerkt.

Het eerste deel van de teambuildingsworkshop bestaat uit het uitvoeren van een of meerdere uitdagende teamopdracht met de paarden. Het tweede deel van het programma bestaat uit het individueel werken met het paard. Onze workshops worden altijd omlijst door activiteiten die leiden tot een diepgaandere zelfkennis.

 

Leiderschap: Wie leiding kan geven aan een paard kan leiding geven aan zichzelf en zijn of haar omgeving... Een paard liegt niet en geeft eerlijke, accurate en oordeelvrije feedback op die punten waar we als mens verder willen groeien. Tijdens onze leiderschapsworkshops komen mogelijkheden, valkuilen, kwaliteiten, talenten en ontwikkelpunten aan het licht. Er wordt gewerkt aan het verdiepen van het contact met jezelf en met het paard (resp. de ander). Deelnemers krijgen inzicht in hun leiderschapsstijl en in het effect van hun onzichtbare communicatie op hun omgeving en in hoe zij zichzelf en de ander kunnen motiveren en inspireren.

 

Communicatie: Maar liefst 90% van onze communicatie is non-verbaal! In onze educatie en het dagelijks leven ligt het accent echter op de verbale communicatie. We zijn niet opgeleid in hoe we effectief non-verbaal communiceren en in wat het effect is van onze non-verbale communicatie op onze omgeving.

Een mens vertoont nog enigszins wenselijk gedrag en zal met tegenzin of klagend de opdracht uitvoeren. Een paard daarentegen geeft in alle eerlijkheid en objectiviteit feedback op wat wij non-verbaal uitstralen.

Onderdelen die in de communicatie workshop aan de orde komen zijn onder meer: contact maken zonder woorden, het uitvoeren van verschillende uitdagende opdrachten met het paard, zelfreflectie en verbaal feedback geven en ontvangen van de andere deelnemers.

De workshop maakt deelnemers bewust van hun non-verbale communicatie en het effect ervan op de omgeving. Een arena waarin geoefend kan worden in het ontwikkelen van bewuste en effectieve non-verbale communicatie.

 

Leerzame teamuitjes: Voor teams en bedrijven die iets unieks willen, organiseren wij teamuitjes en bedrijfsuitjes met een leerkarakter. Genieten en plezier staan voorop. Wij kunnen hierbij een maatwerk workshop verzorgen, waarbij er een telefonsiche intake wordt gehouden en er gewerkt kan worden aan een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan: elkaar beter leren kennen, samenwerking, leiderschap, communicatie, openheid, echtheid ed. Het programma wordt, evenals bij bovengenoemde workshops, op maat gemaakt . Het tarief is afhankelijk van de duur van de workshop en het benodigde aantal trainers.

Of u kunt deelnemen aan ons populaire teamuitje “paardenfluisteren”. Jullie maken hierbij kennis met het paard als mentor en inspiratiebron en doen diverse oefeningen en spellen met de paarden. Er wordt spelenderwijs gewerkt en het is bovenal een inspirerende en onvergetelijke ochtend of middag met elkaar en met de paarden. De inhoud van het programma is verder een verrsassing. De workshop duurt 2 - 3,5 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers. Het tarief is 145,- p.p. excl. btw (geheel verzorgd; trainers, locatie, hapjes, drankjes, versnaperingen).

 

Werkwijze & trainers

We werken met de paarden vanaf de grond. Stilte en ontspanning worden afgewisseld met activiteit en beweging. Er worden diverse grondoefeningen met de paarden gedaan teneinde verdieping te vinden in jezelf. Er wordt zowel individueel als in groepsverband met de paarden gewerkt, om zowel het inzicht in jezelf als in de groep te vergroten. We werken vooral ervaringsgericht met de paarden, want niets is zo krachtig als buiten de bestaande kaders te treden, je eigen leerprocessen zelf te ervaren en er op te reflecteren.

 

De trainingen en workshops worden verzorgd door specialisten op het gebied van het werken met het paard als leermeester en door trainers/coaches uit het bedrijfsleven. Zij vertellen niet hoe het zit of hoe het moet maar doen een beroep op de wijsheid van iedere deelnemer.

 

Effect van de workshops met paarden

Het effect van de workshops met paarden is uiteraard mede afhankelijk van de leervraag van het team en het individu. Gebleken is dat de effecten groot en waardevol zijn en een positieve doorwerking hebben in de dagelijkse praktijk. Het krachtige van het werken met paarden is dat het een "in the moment" leerervaring biedt, waarbij het paard directe en oordeelvrije feedback geeft en er direct waardevolle inzichten verkregen kunnen worden en geexperimenteerd kan worden met nieuwe mogelijkheden.

 

Onze workshops worden ervaren als een inspirerende, krachtige en effectieve manier om in korte tijd bewustzijn te vergroten en te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling op individueel en teamniveau.

 

Meer informatie

De groepsomvang is minimaal 4 personen. Het is mogelijk om een middag-, dag- of meerdaagse workshop te doen. Alle programma's worden in overleg met het team of de organisatie op maat gemaakt.

 

Voor meer informatie kun je telefonisch contact met ons opnemen via: 06-44.98.98.29 of een e-mail sturen naar: info@wayofthehorse.nl  

wpd7313503_0f.jpg
RHIANNON - WAY OF THE HORSE
wp6ef5d2a4_0f.jpg

 

ZAKELIJKE KLANTEN

Zakelijke klanten zijn onder meer:

 

Sara Lee, Douwe Egberts, ABN AMRO, KPN, Tempo Team, Triade, Amstel Lease, Minsterie van Economische Zaken, Gemeente Rotterdam, Dutch Connected, EMC Leren in Bedrijf, ATLAS Onderwijsgroep, ING, H&S Adviesgroep

wpd3d79c75_0f.jpg

TESTIMONIALS

 

"Heel weinig tijd nodig om tot de kern van onze "gebreken" in ons team te komen. Ofwel: 1 dag paardenworkshop levert je voor een heel jaar ontwikkel-/ leerpunten op! Kort maar krachtige manier van bewustwording."

 

Leontine Bibo, Algemeen Directeur EMC Leren in bedrijf

"Het was verbluffend om te zien dat in een workshop van een halve dag, de effectiviteit van het leiderschap van het individu duidelijk wordt. Het paard geeft direct terug, hoe de persoon in verbinding staat met zijn eigen overtuigingen.

In het werken met de paarden werd de wijze waarop een persoon zijn leiderschap manifesteert heel duidelijk aangetoond. Niet in verbinding staan met jezelf had onmiddellijke consequenties op het gedrag van het paard en het al dan niet opvolgen van de commando’s. De deelnemers konden ruim oefenen om vanuit hun eigen innerlijke overtuigingskracht het paard allerlei opdrachten te laten uitvoeren.

De begeleiding lukte het om alle deelnemers zo aan te sturen dat ze allemaal contact maakten met hun eigen innerlijke kracht.

Deze workshop is een metafoor en een uitstekende wijze van werken om deelnemers te laten zien, hoe ze in de dagelijkse praktijk dingen succesvol kunnen aansturen, vanuit verbinding met zichzelf en contact maken met anderen." Management Team KPN

 

 

Kijk voor meer testimonials onder:

ervaringen deelnemers   

wpd93e6c2a_0f.jpg
wpc122ca6c_0f.jpg

 "Ik heb vele managementtrainingen gedaan, maar van alle trainingen, is de beste en meest eerlijke spiegel die ik ooit heb gekregen, die van het paard!"

 

Gert Jan Binkhorst, Beleidsadviseur Ver-keer en Infrastructuur Gemeente Beverwijk.

        H O M E               O P E N   W O R K S H O P S               B E D R I J V E N   E N   T E A M S                C O A C H I N G               A G E N D A                  C O N T A C T